Hur kan jag spara el hemma?

Det finns mycket du kan göra för att sänka din elförbrukning. Lågenergilampor i all ära, men det som drar mest energi är uppvärmningen av din bostad. Med en värmepump kan du spara upp till 80 % av dina uppvärmningskostnader. Teubers rör guidar dig till de bästa sätten att sänka elräkningen och skona miljön.

De flesta känner till våra vanligaste miljöbovar hemma. Äldre, slitna vitvaror och värme som läcker ut genom bristfälligt tätade fönster gör att elkostnaden drar iväg. Förutom att åtgärda detta så kan du göra mycket genom små ändringar i dina vanor. Men det som lönar sig mest att se över är uppvärmningen, och inte minst användningen av tappvatten.

Energieffektiva blandare kan spara tusentals kronor
Genom att byta ut blandare vid diskbänk, tvättställ och dusch till nya energieffektiva modeller kan du spara runt 40 % av varmvattenanvändningen. För ett normalhushåll innebär det en sänkning med 3900 kr per år. Mora MMIX Tronic är en ny generation sensorstyrda blandare med miljövänlig Ecoflow™teknik. Med hjälp av en s.k. konstantflödesstrålsamlare sparar den både vatten och energi, dessutom är den enkel att installera. Läs mer om hur du kan spara el genom att byta blandare
Mora MMIX Tronic
Mora MMIX Tronic

Sänk energiförbrukningen med värmepump
En luft/vattenvärmepump överför luftens energi till värme och varmvatten. Den kräver ingen stor installation, går i princip av sig själv och har låga driftkostnader. Eftersom värmepumpen använder solenergin i luften, sjunker din månadskostnad kraftigt jämfört med till exempel el-, pellets- eller oljeuppvärmning. På några års sikt har din värmepump betalat sig själv genom att den sparat mer pengar än vad den kostade att installera.
ctc eco air
Serien CTC EcoAir 600M, en av Sveriges mest sålda luft/vattenvärmepumpar

Vi på Teubers Rör installerar värmepumpar med optimal prestanda från CTC, en Europaledande tillverkare av värmeprodukter. Det är ett riktigt smart sätt att spara el, sänka kostnaden och vara snäll mot planeten. Läs mer om våra värmepumpar från CTC.

Var energismart på flera sätt
Redan små ändringar medför inbesparingar. Förutom att satsa på energieffektiv elektronik och vitvaror kan du duscha exempelvis fem minuter istället för 15 – det minskar elförbrukningen med flera hundra kilowattimmar. Och tvättar du i 40 grader istället för 60 så halverar du nästan energiförbrukningen. Använder du ofta torktumlare? Satsa på att lufttorka tvätten istället, en torktumlare drar fyra gånger så mycket el som en tvättmaskin. Med andra ord finns pengar och energi att spara.
tvättmaskin
Sänk tvättemperaturen från 60 till 40 grader så sparar du el. Dessutom håller kläderna längre.

I 35 år har Teubers rör tillhandahållit energismarta lösningar och VVS-tjänster till många nöjda kunder. Hör av dig till oss så ger vi tips och råd om produkter och installationer som sparar el, så att du får pengar över till roligare saker.