Värmepumpar Uppsala

Vi har ett brett utbud av värmepumpar. Samtliga är anpassade för vårt nordiska klimat, vilket betyder att de ger tillräckligt med värme även under kalla vintrar. Med en värmepump sparar du energi, värnar om miljön och får ett bättre inomhusklimat.

Du kan minska dina uppvärmningskostnader med upp till 80% genom att installera en värmepump. Hur mycket du sparar beror dels på vilken typ av pump du väljer och hur du använder den. Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig välja den typ som passar ditt hem bäst. Vi hjälper också till med installation, service och reparation.

Ring oss på 018-25 05 54 eller använd kontaktformuläret här!

Olika värmepumpar återvinner energi på olika sätt och från olika källor. Oftast har värmepumparna en integrerad värmeväxlare vilket innebär att de även fungerar som luftkonditionering. Vi erbjuder följande typer av värmepumpar:

  • Luft-vattenvärmepumpar
  • Bergvärmepumpar

Bra inomhusklimat med luft/vattenvärmepump

Luft-vattenvärmepumpar använder sig av utomhusluften för att värma upp ditt hus och sprider sedan värmen genom ett vattenburet system. Förutom ett skönt inomhusklimat kan luft-vattenvärmepumpen också ge dig varmvatten. En fördel med den här typen av värmepump är att den inte kräver några stora ingrepp i din trädgård, är enkel att installera och att kräver inte mycket underhåll. Eftersom de endast använder sig av el och utomhusluft behöver du heller aldrig fylla på bränsle som ved eller pellets.

Spara energi med bergvärmepump

Bergvärmepumpar använder sig av lagrad solenergi och hämtar den från berg, jord, sjö eller grundvatten. Det är den mest energibesparande typen av värmepump och ger dig värme för hela huset och täcker hela ditt behov av varmvatten, även när det är riktigt kallt ute. Precis som luftvärmepumpen kan bergvärmepumpen ge ett svalt och behagligt klimat på sommaren.

Fördelarna med bergvärmepumparna är många, de kräver förvisso lite mer förarbete men när de väl är på plats märker du skillnad redan från dag 1. Du behöver inte lägga pengar på bränsle, utan genom att utnyttja solens strålar året om kommer du märka vilken skillnad det gör för din ekonomi. När du sedan ska sälja ditt hus är bergvärmepumpen något som garanterat kommer öka värdet på ditt hus.

Osäker på vilken värmepump du ska välja? Läs mer om fördelar med luft-vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar här.

Vi skapar trevligare inomhusklimat i hela Uppsala med omnejd. Vi har produkterna, kunskapen och de rätta verktygen för att sprida värme i hus och hem.

Vi utför följande värmepumpsarbeten:

  • Servicearbeten
  • Installation av värmepump
  • Reparation av värmepump