Fjärrvärme & Fjärrvärmeväxlare Uppsala

Hör av dig till oss om du är nyfiken på fjärrvärme i Uppsala. Vi hjälper dig ta reda på vilka möjligheter som finns och vad hela anslutningen skulle kosta. Vi har lång erfarenhet av fjärrvärmeanslutningar, fjärrvärmeväxlare och fjärrvärmecentraler och hjälper också till att göra fjärrvärmeanvändningen så effektiv som möjligt. Vi arbetar med såväl villor som bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus.

Ring oss på 018-25 05 54 eller använd kontaktformuläret här!

Fjärrvärme är ett sätt att värma upp din byggnad genom vattenledningar som kommer från ett centralt värmeverk. Det är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige då mer än hälften av alla bostäder och lokaler värms upp med fjärrvärme idag.

Fördelar med fjärrvärme

Att ansluta sig till fjärrvärmenätet är vanligtvis ekonomiskt fördelaktigt, miljövänligt och praktiskt. Vi arbetar i hela Uppsala med omnejd och hjälper dig ansluta dig till fjärrvärmenätet oavsett om du bor i villa eller om ni som bostadsrättsförening vill ansluta era flerfamiljshus.

Installation av fjärrvärme - ett miljövänligt val för att spara energi

Att utnyttja fjärrvärmenätet innebär att du slipper tänka på att ha en lokal värmepanna som tar plats, behöver underhållas och kostar pengar. Du minskar bränsleförbrukningen och utsläppen eftersom fjärrvärme går ut på att hetta upp vatten centralt för att fördelas över hela samhällen. Det varma vattnet transporteras i isolerade rör fram till en värmeväxlare. Från den leds vattnet till dina element och kranar och förser hela hushållet med värme och varmvatten.

En annan fördel med fjärrvärme är tryggheten i att slippa oroa sig för köldknäppar. Värmeverken har reservanläggningar och kan snabbt lokalisera och åtgärda eventuella fel innan du ens har märkt någon skillnad i temperaturen.

Uppvärmning med fjärrvärme ger låg miljöpåverkan

Värmeverken använder sig av förnybar energi för att värma vattnet och ser också till att utnyttja värmen under transporten genom att värma upp till exempel trottoarer under vinterhalvåret. Det kalla vattnet leds sedan tillbaka till värmeverket och kan återanvändas. Beroende på var fjärrvärmeverket ligger använder man sig av olika typer av bränslen med fokus på lokal tillgång och ekonomi. På så sätt tar man också hänsyn till miljö och klimat.

Vi utför service av fjärrvärme

Har du råkat ut för ledningsbrott, överhettning eller har det blivit något fel i värmesystemet? Vi på Teubers rör hjälper dig med service av din fjärrvärmecentral. Kontakta oss för fjärrvärmeservice.

Vill du veta mer om fjärrvärme? Läs mer om hur fjärrvärme fungerar här.