Varmvattenberedare

Vi har ett brett utbud av varmvattenberedare. För att du ska känna dig trygg och dessutom slippa krångel planerar, installerar och monterar vi hela systemet åt dig. Vi går igenom hur systemet fungerar och hur du sköter varmvattenberedaren för att den ska hålla så länge som möjligt.

Vi arbetar i Uppsala med omnejd och levererar och installerar varmvattenberedare anpassade efter hushållets alla behov. Våra montörer har lång erfarenhet och är certifierade. Hör av dig till oss så kan vi ge dig tips på vilken typ av varmvattenberedare som passar dig bäst!

Ring oss på 018-25 05 54 eller använd kontaktformuläret här!

Har man en värmepump med ett vattenburet system eller bergvärme räcker det oftast för att täcka behovet av varmvatten. Men har man luftburen uppvärmning behövs en separat varmvattenberedare. Vilken typ av varmvattenberedare som passar dina behov avgörs beroende på hur många som bor i huset, om det framförallt är dusch eller badkar som används och om den är till för sommarstugan eller ditt permanenta boende.

För det mindre boendet eller sommarstugan kan det räcka med en mindre tank där behovet inte är lika stort. Men bor ni flera i samma hus, framförallt med tonåringar eller om ni ofta badar kan det vara värt att fundera på en större tank för att täcka behovet av varmvatten.

För att ge en liten uppfattning kring vattenförbrukning listar vi nedan hur mycket vatten som faktiskt går åt till de olika användningsområdena.

DuschDuscha i 5 min – 60 liter vatten
Duscha i 20 min – 240 liter vatten
Bada i normalstort badkar – 150 liter vatten
Diska under rinnande vatten – 50-100 liter vatten
Diska med upptappat vatten – 30 liter vatten
Maskindisk – 19 liter vatten

En annan aspekt i valet av varmvattenberedare är även kostnaderna. Beroende på vilken typ av varmvattenberedare man har drar uppvärmningen av vattnet olika mycket ström. En elvarmvattenberedare används ofta i hus med direktverkande el men om du är ute efter ett mer energisnålt alternativ finns det lösningar som fungerar med hjälp av värmepumpsteknik.

Vi utför bland annat följande varmvattenberedare-arbeten:

  • Servicearbeten
  • Installerar och monterar varmvattenberedare