Hur kan jag spara el hemma?

Det finns mycket du kan göra för att minska din elförbrukning. Lågenergilampor i all ära, men det som drar mest energi är uppvärmningen av din bostad. Till exempel med en värmepump kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent. Teubers rör guidar dig till de bästa sätten att sänka elförbrukningen, spara pengar och skona miljön.

De flesta känner till våra vanligaste miljöbovar hemma. Äldre, slitna vitvaror och värme som läcker ut genom bristfälligt tätade fönster gör att elkostnaden drar i väg. Förutom att åtgärda detta så kan du göra mycket genom små ändringar i dina vanor. Men det som lönar sig mest att se över är uppvärmningen och inte minst användningen av tappvatten.

Energisnål blandare kan spara tusentals kronor

Genom att byta blandare vid diskbänk, tvättställ och dusch till nya energieffektiva modeller kan du spara upp till 40 procent av varmvattenanvändningen. För ett normalhushåll innebär det en sänkning med cirka 3900 kr per år. Mora MMIX Tronic är en ny generation sensorstyrda blandare med miljövänlig EcoFlowteknik. Med hjälp av en s.k. konstantflödesstrålsamlare sparar den både vatten och energi, dessutom är den enkel att installera. Läs mer om hur du kan spara el genom att byta blandare eller se våra fasta priser för byte av blandare här

Investera i en energisnål tvättställsblandare - Teubers Rör erbjuder fast pris på byte av blandare i Uppsala
Mora MMIX Tronic tvättställsblandare

Minska elförbrukningen med värmepump

En luft/vattenvärmepump överför luftens energi till värme och varmvatten. Den kräver ingen stor installation, går i princip av sig själv och har låga driftkostnader. Eftersom värmepumpen använder solenergin i luften, sjunker din månadskostnad kraftigt jämfört med till exempel el-, pellets- eller oljeuppvärmning. Att köpa en värmepump kan ses som en investering – på några års sikt har den betalat sig själv genom att hjälpt dig spara mer pengar än vad den kostade att installera.

Få optimal värmeekonomi! Teubers rör hjälper dig att installera värmepump i Uppsala
Serien CTC EcoAir 600M, en av Sveriges mest sålda luft/vattenvärmepumpar

Vi på Teubers Rör installerar värmepumpar med optimal prestanda från CTC, en Europaledande tillverkare av värmeprodukter. Det är ett riktigt smart sätt att spara pengar på uppvärmningen, minska elförbrukningen och vara snäll mot planeten. Läs mer om våra värmepumpar från CTC.

Bli energismart – stoppa energitjuvar i hemmet

Redan små ändringar medför inbesparingar. Förutom att satsa på energieffektiv elektronik och vitvaror kan du exempelvis duscha fem minuter istället för 15 – det minskar elförbrukningen med flera hundra kilowattimmar. Tvättar du även i 40 grader istället för 60 så halverar du nästan energiförbrukningen. Använder du ofta torktumlare? Satsa på att lufttorka tvätten istället! En torktumlare drar fyra gånger så mycket el som en tvättmaskin. Med andra ord finns både pengar och energi att spara.

Sänka energiförbrukningen? Tvätta i 40 grader istället för 60!
Sänk tvättemperaturen från 60 till 40 grader så sparar du el. Dessutom håller kläderna längre.

I 35 år har Teubers rör tillhandahållit energismarta lösningar och VVS-tjänster till många nöjda kunder. Hör av dig till oss så ger vi tips och råd om produkter och installationer som sparar el, så att du får pengar över till roligare saker.