Vilken blandare ska jag välja?

Det är en fråga som vi på Teubers rör ofta får. Oavsett om du vill byta blandare eller om du ska välja en ny till badrumsrenoveringen så kan marknaden kännas som en djungel. Här tipsar vi om hur du väljer en blandare som är praktisk och energieffektiv – som dessutom ger en vacker touch till ditt kök eller badrum.

I längden lönar det sig att satsa på en modell av bra kvalitet. Några svenska tillverkare som vårt hjärta klappar lite extra för är Mora och FM Mattsson. De har ett stort utbud av reservdelar och även sensorblandare för kök. Funktionalitet är den aspekt som väger tyngst dock. En riktigt bra blandare ska vara smidig att öppna och stänga. Den ska dessutom vara lätt att rengöra och ha ett bra ytskikt som tål slitage under många år.

Var ska blandaren sitta?
Var den än ska användas rekommenderas en modell med eko-funktion. Vattensvinnet blir mindre och du gör både elräkningen och miljön en tjänst. Dessutom finns vissa saker som är bra att ha i åtanke, beroende på om blandaren är till för diskho, tvättställ eller badkar. Nedan har vi samlat några av de viktigaste aspekterna som är bra att tänka på i hemmets olika rum.

Köksblandare till diskho
Ett vanligt misstag är att välja en för låg blandare. En modell med hög pip underlättar när du ska t.ex. fylla stora grytor med vatten eller diska av ugnsplåtar. Ur en praktisk synvinkel är engreppsblandare bäst, mest för att det bara behövs en hand för att få till rätt temperatur. Rostfritt stål eller förkromad mässing? Borstat eller blankt? Vilket material som passar bäst handlar mer om din personliga smak.
Köksblandare
Mora One köksblandare

 

Tvättställsblandare
Handfatet är det du kommer använda mest i badrummet, här fungerar en jämn balans mellan funktion och stil. Vill du ha blandare med eller utan sensor? Vissa modeller har inbyggd sensor som känner av när du placerar händerna under kranen. Hygieniskt och perfekt för barn som ofta glömmer att stänga av vattnet. Kom också ihåg att alla badrumsblandare inte passar till alla tvättställ – det kan skilja i avstånd mellan anslutning till kall- respektive varmvatten. Är du osäker så hjälper vi gärna till att välja rätt modell för just ditt badrum.
Tvättställsblandare
Ur produktserien Siljan från FM Mattsson

Blandare till badkar
Välj en tryckbalanserad termostatblandare till badkaret. Då slipper du känna av temperaturskillnaden om någon t.ex. använder tvättställskranen samtidigt. Ett badkar andas lyx och harmoni, därför är det inget som hindrar dig från att fokusera mer på utseende än funktion. Badar du ofta i badkaret? Tänk i så fall på att val av blandare kan avgöra hur lång tid det tar att fylla badkaret.Badkarsblandare
Mora Classic badkarsblandare

I 35 år har Teubers rör tillhandahållit både VVS-lösningar och produkter till många nöjda kunder. Vi är auktoriserade enligt Säker Vatteninstallation och lämnar trygga garantier. Hos oss hittar du ett stort utbud av blandare för kök, tvättstuga, dusch och badrum från Mora och FM Mattsson. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att installera en blandare som passar både dina behov och din personliga stil.