Vilken blandare ska jag välja?

Det är en fråga som vi på Teubers rör ofta får. Oavsett om du vill byta blandare eller om du ska välja en ny till badrumsrenoveringen så kan marknaden kännas som en djungel. Här tipsar vi om hur du väljer en blandare som är praktisk och energisnål – som dessutom ger en vacker touch till ditt kök eller badrum.

I längden lönar det sig att satsa på en modell av bra kvalitet. Några svenska tillverkare som vårt hjärta klappar lite extra för är Mora och FM Mattsson. De har ett stort utbud av reservdelar och även sensorblandare för kök. Funktionalitet är den aspekt som väger tyngst dock. En riktigt bra blandare ska vara smidig att öppna och stänga. Den ska dessutom vara lätt att rengöra och ha ett bra ytskikt som tål slitage under många år.

Investera i en miljövänlig blandare

Vare sig om du köper en blandare till köket, badrummet eller tvättstugan rekommenderas en modell med eko-funktion. Vattensvinnet blir mindre och du gör både elräkningen och miljön en tjänst. Dessutom finns vissa saker som är bra att ha i åtanke, beroende på om blandaren är till för diskho, tvättställ eller badkar. Nedan har vi samlat några av de viktigaste aspekterna som är bra att tänka på i hemmets olika rum.

Att tänka på vid val av köksblandare till diskho

Ett vanligt misstag är att välja en för låg blandare. En modell med hög pip underlättar när du ska t.ex. fylla stora grytor med vatten eller diska av ugnsplåtar. Ur en praktisk synvinkel är engreppsblandare bäst, mest för att det bara behövs en hand för att få till rätt temperatur. Rostfritt stål eller förkromad mässing? Borstat eller blankt stål? Vilket material som passar bäst handlar mer om din personliga smak.

Vill du ha hjälp att byta din köksblandare? Se våra fasta priser på byte av diskbänksblandare här.

Mora One köksblandare
Mora One köksblandare

Att välja rätt tvättställsblandare

Handfatet är det du kommer använda mest i badrummet, här fungerar en jämn balans mellan funktion och stil. Vill du ha blandare med eller utan sensor? Vissa modeller har inbyggd sensor som känner av när du placerar händerna under kranen. Hygieniskt och perfekt för barn som ofta glömmer att stänga av vattnet. Kom också ihåg att alla badrumsblandare inte passar till alla tvättställ – det kan skilja i avstånd mellan anslutning till kall- respektive varmvatten. Är du osäker så hjälper vi gärna till att välja rätt modell för just ditt badrum.

Behöver du byta tvättställ? Se våra fasta priser på byte av tvättställ inklusive tvättställsblandare här.

Är du i behov av att byta tvättställ? Teubers Rör erbjuder byte av tvättställspaket inklusive blandare och vattenlås
Ur produktserien Siljan från FM Mattsson

Att tänka på när du väljer badkarsblandare

Välj en tryckbalanserad termostatblandare till badkaret. Då slipper du känna av temperaturskillnaden om någon t.ex. använder tvättställskranen samtidigt. Ett badkar andas lyx och harmoni, därför är det inget som hindrar dig från att fokusera mer på utseende än funktion. Badar du ofta i badkaret? Tänk i så fall på att val av blandare kan avgöra hur lång tid det tar att fylla badkaret.

Dags att byta blandare till ditt badkar? Se våra fasta priser på byte av badkarsblandare här.

Mora Classic badkarsblandare
Mora Classic badkarsblandare

Vad kostar det att byta blandare?

Vi har alltid fasta priser på byte av blandare, vare sig det är en blandare till köket, tvättstugan eller badrummet. Vi erbjuder alltid ett förmånligt pris och hjälper dig med ROT-avdraget och stöttar dig med allt pappersarbete så du kan luta dig tillbaka. Klicka här för att läsa mer om våra fasta priser för att byta blandare.

I 35 år har Teubers rör tillhandahållit både VVS-lösningar och produkter till många nöjda kunder. Vi är auktoriserade enligt Säker Vatteninstallation och lämnar trygga garantier. Hos oss hittar du ett stort utbud av blandare för kök, tvättstuga, dusch och badrum från Mora och FM Mattsson. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att installera en blandare som passar både dina behov och din personliga stil.