Få bättre inomhusklimat med rätt värmepump

På våra nordliga breddgrader tillbringar vi en stor del av vår tid inomhus – inte enbart på jobbet utan även i hemmet. Vilken typ av uppvärmning du har kan betyda mycket för hur bra eller dåligt inomhusklimatet blir. Ett dåligt eller instabilt klimat inomhus kan leda till en rad hälsobesvär, men även onödiga påfrestningar på ditt hus såsom exempelvis fukt och mögelproblem.

Det är inte helt lätt alla gånger att veta hur man ska få det bästa klimatet inomhus och vilken typ av värmesystem man ska välja. I ett eluppvärmt hus blir inomhusluften lätt torr och kan ge upphov till rinnande ögon, hosta och heshet. Istället för enbart direktverkande el kan då en luft/vattenvärmepump vara ett bra alternativ. Denna låter luften cirkulera och ger samtidigt en behaglig värme till huset.

Vill du kosta på lite mer samt få en stabil och lättskött lösning för lång tid framöver kan bergvärme vara det rätta valet. Med någon form av värmepump sörjer du inte enbart för ett gott inomhusklimat utan du kan faktiskt även minska dina värmekostnader rejält – ända upp till 80 %. Vi tillhandahåller både luft/vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar och vi bistår dig gärna med vår kompetens och långa erfarenhet.

Praktisk luft/vattenvärmepump

En luft/vattenvärmepump är praktisk ur flera synvinklar. Samtidigt som den är ett såväl ekonomiskt försvarbart som miljömässigt bra val för uppvärmning kan den användas till luftkonditionering genom en värmeväxlare.

Den renar även luften från damm och andra partiklar som vi inte vill andas in samt tar hand om dålig lukt som kan uppstå från exempelvis avlopp. Du får såväl värme och ett behagligt inomhusklimat som varmvatten. Två stora fördelar är också den relativt låga kostnaden samt enkelheten med att installera och sköta systemet.

Luft/vattenvärmepumpen extraherar värme ur luften utomhus och värmen sprids sedan genom ett vattenburet system. I och med att luft/vattenvärmepumpen är billig i drift och du inte längre har kostnaden för pellets, olja eller liknande betalar sig både pump och installation och snart har du sparat in mer än den kostnaden. Ekonomiskt – Smidigt – Praktiskt tycker vi är en bra sammanfattning här!

Skönt inhomhusklimat med bergvärmepump

När du väljer att installera bergvärme får du en heltäckande lösning som ger dig ett skönt inomhusklimat året om. Bergvärmepumpen använder solen till att värma upp ditt hus. Lagrad solenergi i berget, jorden, eller vattnet omvandlas till värme som förser dig med varmvatten och håller ditt hem lagom varmt året om.

Bergvärmepumpen klarar även mycket låga utomhustemperaturer så du behöver inte oroa dig ens vid en riktig vargavinter. Lite mer förarbete och en högre initial kostnad blir det när du installerar bergvärme. Det kräver även ett större ingrepp på din tomt då det ska borras och rören ska läggas.

Men när allt väl är på plats märker du genast skillnaden och kan njuta av att ha ett mycket stabilt värmesystem som betalar sig i längden, sänker dina värmekostnader avsevärt samt ökar värdet på ditt hus. Enkelt – Miljövänligt – Effektivt om du frågar oss!

Kontakta oss på Teubers rör med alla dina frågor och funderingar kring värmepumpar. Med 35 års erfarenhet med oss i bagaget och såväl den rätta kunskapen som de rätta produkterna och verktygen ger vi ditt hem ett hälsosamt inomhusklimat att njuta av året om.

Varmt välkommen!