Att tänka på – delvis eller komplett badrumsrenovering?

Går du i tankarna att renovera ditt badrum helt eller delvis? Ett nytt fräscht badrum som lockar till avslappnande spa-kvällar, kanske med en ångdusch att mjuka upp spända muskler i, är nog något många drömmer om. Men vad ska man satsa på och vad bör man tänka på? Här reder vi ut några frågetecken.

Fräscha upp badrum – billigt alternativ till komplett badrumsrenovering

Är toalettstolen gammal och kanske sprucken eller har fula kalkränder? Ingen fara, den går lätt att byta och innebär inte något stort ingrepp i badrummet. Om badrummet i övrigt är i hyfsat skick kan det räcka med en rejäl rengöring och en ny toastol för att få ett trevligt och fräscht badrum. Dessutom är en modern toalett snålspolande och därmed ett bra miljöval. Att bara byta en toalettstol eller handfat är en snabb renovering i ett badrum och kostar inte lika mycket som att göra en komplett badrumsrenovering. Vill du däremot renovera hela badrummet krävs det såväl en del planering som en lite större budget.

Sätt upp budget & hitta inspiration till ditt badrum

Vad ett helt nytt badrum får kosta beror förstås på hur stor din budget är. Du kan lägga mycket pengar på en helrenovering av badrummet, men du kan också få ett härligt badrum som är både lyxigt och funktionellt för en mindre budget.

Att renovera eller bygga helt nytt badrum innefattar många olika delar och viktiga beslut. Börja med att skriva en lista över vad du behöver ta ställning till, bland annat praktiska saker som:

Mät upp ditt badrum när du börjar din planering så att du vet vilken yta du har att spela med. Tänk även på var befintliga rör och golvbrunn finns. Förhåller du dig till dessa så behöver du inte dra om rör och ledningar i onödan.

När den praktiska biten är på plats och väl genomtänkt kommer det roliga att fundera ut vilken stil du vill ha och inte minst vilka material. Om du väljer kakel, klinker, våtrumstapet eller plastmatta är av mindre betydelse rent funktionellt utan här är det din smak och din budget som får avgöra.

När det gäller material finns naturligtvis mängder av olika kvaliteter, färger och mönster att botanisera bland och detsamma gäller när du kommer till själva inredningen. Ett tips är att du tar dig tid att titta och känna på olika material och kvaliteter, inredningar och stilar, då du gör en investering som du ska trivas med i många år framöver.

VVS-montörer och rörmokare med lång erfarenhet I uppsala

Vi på Teubers rör har 35 års erfarenhet av såväl VVS-produkter som installationer. Vi är auktoriserade enligt Säker Vatteninstallation och lämnar trygga garantier. Hos oss står hög kvalitet och nöjda kunder i fokus. Oavsett om du vill göra en stor badrumsrenovering, byta toalettstol eller byta handfat finns vi här för dig.

Varmt välkommen att kontakta oss redan idag!