Installera vattenburen golvvärme – Detta bör du tänka på

Ett lagom varmt och skönt golv att sätta ner fötterna på när man kliver ur sängen på morgonen vill nog de flesta ha. Att kliva ur duschen och slippa stå på tå för att golvet är isande kallt när kroppen är varm är väl inte heller så tokigt?

Faktum är att golvvärme inte enbart är behagligt och ger en känsla av lyx, det kan faktiskt vara ett såväl ekonomiskt som långlivat val av värmekälla.

Vi på Teubers rör är experter på vattenburen golvvärme och hjälper dig gärna med din installation – från val av system och planering till färdig installation.

Oavsett om du bygger nytt eller renoverar är golvvärme så gott som alltid ett väl fungerande alternativ och vattenburen golvvärme är nästan alltid det bästa valet. Det fungerar att installera i stort sett överallt och när värmen från golven värmer upp luften kan du sänka temperaturen från dina vanliga element, vilket i sin tur hjälper dig att minska din energiförbrukning.

Till skillnad från direktverkande el får du med vattenburen golvvärme ett flexibelt system där du kan skifta mellan olika värmekällor såsom pelletspanna, bergvärmepump, solenergi med flera.

Vad kan jag göra själv?
Vattenburen golvvärme kan du om du vill själv förbereda för och lägga ut men låt sedan en certifierad rörmokare ansluta och trycktesta ditt golvvärmesystem.

Ta hjälp av en expert som kan ge dig professionella råd när du ska välja och planera ditt golvvärmesystem. Vilken lösning som passar just dig bäst är beroende av ett flertal faktorer såsom vilken typ av värmeförsörjning du har i nuläget, vilken typ av golv du har, om du vill ha en helhetslösning för hela huset eller enbart lägga golvvärme i vissa rum med mera.

Fördelarna med golvvärme är många:

  • Du kan slippa elementen som tar av väggytorna, det är både snyggare och mer energieffektivt
  • Du får en jämn värme i rummen genom att varmvattnet som leds i rören ger mer värme i kallare områden.
  •  Du slipper kallras på grund av att kall luft som faller ned mot golvet snabbt värms upp.
  • Ditt hem blir mer lättstädat då du inte behöver damma och torka bakom elementen.
  • Luftrörelserna blir mindre med golvvärme vilket bidrar till att det inte blir lika dammigt.

Vi är på Teubers rör är experter på vattenburen golvvärme – Vi har i 35 år tillhandahållit våra kunder såväl VVS-produkter som installationer av hög kvalitet. Vi är auktoriserade enligt Säker Vatteninstallation och lämnar trygga garantier. Välkommen att kontakta oss för hjälp med att installera din vattenburna golvvärme.

Vi bistår dig hela vägen – från planering till dess att du kan sätta ner fötterna på ditt varma, sköna golv.