Installera vattenburen golvvärme – Detta bör du tänka på

Ett lagom varmt och skönt golv att sätta ner fötterna på när man kliver ur sängen på morgonen vill nog de flesta ha. Att kliva ur duschen och slippa stå på tå för att golvet är isande kallt när kroppen är varm är väl inte heller så tokigt?

Faktum är att golvvärme är inte enbart behagligt och ger en känsla av lyx, det kan faktiskt vara både ett ekonomiskt såväl som långlivat val av värmekälla. Vi på Teubers rör är experter på vattenburen golvvärme och hjälper dig gärna med din installation – från val av system och planering till färdig installation.

Oavsett om du bygger nytt eller renoverar är golvvärme så gott som alltid ett väl fungerande alternativ och vattenburen golvvärme är nästan alltid det bästa valet. Det fungerar att installera i stort sett överallt och när värmen från golven värmer upp luften kan du sänka temperaturen från dina vanliga element. Detta kommer i sin tur hjälpa dig att minska din energiförbrukning.

Till skillnad från direktverkande el får du med vattenburen golvvärme ett flexibelt system där du kan skifta mellan olika värmekällor såsom pelletspanna, bergvärmepump, solenergi med flera.

Installation av vattenburen golvvärme

Vad kan jag göra själv?

Vattenburen golvvärme kan du om du vill själv förbereda för och lägga ut, men låt sedan en certifierad rörmokare ansluta och trycktesta ditt golvvärmesystem.

Ta hjälp av en expert som kan ge dig professionella råd när du ska välja och planera ditt golvvärmesystem. Vilken lösning som passar just dig bäst är beroende av ett flertal faktorer såsom: vilken typ av värmeförsörjning du har i nuläget, vilken typ av golv du har, om du vill ha en helhetslösning för hela huset eller enbart lägga golvvärme i vissa rum med mera.

Fördelar med golvvärme

  • Det är både snyggare och mer energieffektivt då du kan slippa elementen som tar av väggytorna.
  • Du får en jämn värme i rummen genom att varmvattnet som leds i rören ger mer värme i kallare områden.
  •  Du slipper kallras på grund av att kall luft som faller ned mot golvet värms upp snabbt.
  • Ditt hem blir mer lättstädat, då du inte behöver damma och torka bakom elementen.
  • Det inte blir lika dammigt då golvvärmen bidrar till att luftrörelserna blir mindre.

Teubers rör är experter på vattenburen golvvärme

Vi har i 35 år tillhandahållit våra kunder såväl VVS-produkter som installationer av hög kvalitet. Vi är auktoriserade enligt Säker Vatteninstallation och lämnar trygga garantier. Välkommen att kontakta oss för hjälp med att installera vattenburen golvvärme.

Vi bistår dig hela vägen – från planering till dess att du kan sätta ner fötterna på ditt varma, sköna golv.