Stambyte – Bostadsrätt & Villa

Att bo i en äldre byggnad har verkligen sin charm. Högt till tak, vackra bevarade golvplankor och den unika karaktären som ger en känsla av historia som många människor uppskattar. Men äldre byggnader kräver också ofta lite mer underhåll, vilket inte är så konstigt med tanke på att huset har fått utstå de väderväxlingarna vårt nordiska klimat erbjuder.

Avloppsrör i äldre byggnader kan ha varit i bruk i många decennier och de har utsatts för år av nötning och slitage. Resultatet kan vara rör som är täppta eller i värsta fall läcker. Stopp i avloppet som gör att vattnet inte rinner som det ska kan leda till dålig lukt. Men istället för att fylla badrummet med doftpinnar eller förlita sig på att överfyllnadshålet ska rädda dig när vattnet inte rinner bort kan det löna sig i längden att göra ett stambyte och motverka läckande rör och problem med trögt rinnande vatten.

Det ska sägas att stamrenovering är en stor investering, men också en investering till ditt hem eller bostadsrättförening. Ett stambyte innebär att de gamla rören byts ut eller renoveras och ersätts med moderna rör  som är mer hållbara som kan hantera stora mängder vatten och avfall. Stambyte innebär också stora ingrepp där tätskikt i våtutrymmet förstörs, så vi skulle rekommendera att renovera badrummet i samband med bytet.

Rörmokare arbetar med rörkopplingar, Teubers i Uppsala har lång erfarenhet av stambyte, VVS & rörmokeri.

Stambyte villa

Som vi nämnt tidigare är stambyte en investering i både tid och pengar. Men resultatet som kommer med ett nytt och hållbart avloppssystem kommer göra både din vardag lättare och öka värdet på ditt hus. Eftersom badrummet behöver rivas är det också att rekommendera att göra en badrumsrenovering i samband med renoveringen. Hur lång tid ett stambyte tar är också svårt att säga exakt eftersom det skiljer sig från varje specifik situation. Det kan vara allt från ett par veckor till i vissa fall månader. Så om du ska utföra ett stambyte gäller det att du måste planera väl.

Stambyte bostadsrätt

I en BRF  är det styrelsen som har det övergripande ansvaret för underhåll av fastigheten och där ingår även stammarnas skick. Att arbeta proaktivt och byta ut rör innan olyckor sker kommer att löna sig i längden. Ett rör har en livslängd på ungefär 50 år. Den största risken är att rören går sönder och orsakar en vattenskada, men har du dåliga rör i din förening kan du uppleva problem som stopp i avloppet, fördröjning av varmvatten och att vattentrycket försämras.

Ett stambyte i ett flerbostadshus är mycket krävande och behöver planeras då de boende nästan alltid måste flytta under tiden renoveringen pågår. Därför krävs det att hitta tillfälliga hem till föreningens medlemmar att bo i under tiden. En annan viktig sak är att hitta en pålitlig entreprenör som kan presentera en tydlig tidsplan som underlättar för er planering.

Hela teamet på Teubers rör, 5 medarbetare och en hund. Vi är din professionella VVS:are & rörmokare i Uppsala.

Stambyte för villa och bostadsrätt i Uppsala

Vi på Teubers Rör är en grupp lyhörda och erfarna rörmokare som utgår från Uppsala, men utför också stamrenoveringar i närliggande kommuner. När du anlitar oss för din stamrenovering får du en VVS-firma som är transparent och jobbar aktivt med att effektivisera processen för att din vardag ska påverkas så lite som möjligt. Vi tror att god planering, kommunikation och våra duktiga rörmokare kan skapa de bästa förutsättningar för att tillfredsställa alla inblandade.

Vad vi kan hjälpa dig med under din stamrenovering

  • Byte av stammar
  • Renovering av våtrum
  • Badrumsrenovering
  • Installation av nya kranar och toalett

Tveka inte att höra av dig till oss när du behöver hjälp med ditt avlopp. Har du frågor om din stamrenovering eller om våra priser får du jättegärna höra av dig till oss på telefon 018-25 05 54, maila oss eller fylla i vårt kontaktformulär. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med ditt stambyte.