Att tänka på innan din köksrenovering

Börjar köket se lite slitet ut nu när vårsolens strålar letar sig in bakom gardinerna? Kanske har du en tid umgåtts med tankarna att satsa på en ordentlig köksrenovering, men inte riktigt kommit till skott. Att renovera köket kostar ju en slant och det är då inte minst viktigt att du känner att det blir rätt och du får det kök du drömt om. Här har vi samlat några smarta tips för dig som står i startgroparna att påbörja din köksrenovering.

Planerar du att renovera köket? Vi på Teubers Rör hjälper dig med VVS vid köksrenoveringen
Ta hjälp av oss på Teubers Rör idag om du ska renovera ditt kök!

Hitta ditt drömkök – ta inspiration från andra

Planeringen är A och O för att din köksrenovering ska bli lyckad, men det utesluter inte drömmarna. Tillåt dig att drömma stort medan du planerar. Samla bilder och idéer där du kan se dem, exempelvis på köksdörren eller skapa en vision board. När du har det du önskar framför ögonen blir det lättare att välja vad som är viktigt, vad som är rimligt och vad som är ekonomiskt försvarbart – kort sagt vilka delar i drömmarna du ska förverkliga.

Planera ditt kök smart

Utgå från ditt köksmått och befintliga planlösning. Härifrån kan du avgöra vad som är realistiskt för dig. Mät upp köket och ha koll på var rör och el är draget. Kan du använda de befintliga eluttagen? Ska dina vitvaror placeras på samma platser som förut eller behöver rör och el dras om? Hur ser omgivande rum ut, ska någon vägg slås ut eller dörr tas upp för att ge plats och luft åt köket?

Bygg ett funktionellt kök

Ett kök kan vara hur snyggt som helst men är det svårt att arbeta i blir det odugligt. Se till att du får in ordentliga arbetsytor såsom exempelvis en lång och bra bänk och/eller en köksö om det passar ditt rum. Vill du ha traditionella skåp och hyllor eller fungerar det bättre med lådor för skafferi och övrig förvaring?

Tänk också på hur stora vitvaror och spis behöver vara och inred efter de behov du har om ditt kök är litet. Har du en stor yta att arbeta med kanske ett kylskåp eller spis av större modell passar bra. Med en ugn i arbetshöjd spar du ryggen och minskar risken att bränna dig när du ska balansera heta plåtar och formar.

Skapa din personliga stil på köket

Mitt i allt det praktiska ska det till inredning, kranar, skåpsluckor, handtag, krokar och inte minst kakel och färg. Ta dig tid att känna efter vilken stil du vill ha på ditt kök. Vill du ha ett hypermodernt kök eller lutar du mer åt retro-hållet? Kanske vill du kombinera gammalt och nytt. Ingenting är omöjligt och bara fantasin sätter gränserna – och så möjligen budget och de fysiska förutsättningarna. Men det mesta brukar ändå gå att fixa.

Teubers rör utför VVS-tjänster

Vi har i 35 år tillhandahållit våra kunder såväl VVS-produkter som installationer av hög kvalitet. Vi är auktoriserade enligt Säker Vatteninstallation och lämnar trygga garantier. Låt oss bli din trygga partner under renoveringen av ditt kök.

Varmt välkommen att kontakta oss redan idag!