5 fördelar med fjärrvärme – Därför ska du satsa på återvunnen energi!

Det finns många fördelar med fjärrvärme, både miljömässiga och ekonomiska. Men vad är egentligen fjärrvärme och hur fungerar det? Genom isolerade vattenledningar tillförs hushåll och byggnader med både varmvatten och värme genom element och kranar från centrala värmeverk. Eftersom vattnet värms upp centralt innebär det en otroligt effektiv energianvändning när värmen distribueras och fördelas till tusentals hushåll över hela samhället. Läs mer nedan om varför du bör investera i denna smarta energilösning!

1. En ekonomisk lösning
– Fjärrvärme är mindre känsligt för elpriser

I tider då elpriser skjuter i höjden är fjärrvärme ett väldigt fördelaktigt alternativ. Fjärrvärme är oftast billigare än att ha en egen uppvärmningsanläggning på företaget eller i hemmet. Tack vare att tusentals hushåll kan utnyttja samma centrala energikälla kan fjärrvärmeproduktionen framställas mer effektivt genom dess stora skala, och därav minimera produktionskostnaderna. Fjärrvärmepriserna kan dessutom hållas mer stabila och är mindre känsliga för prisförändringar på energimarknaden. Du får därför en uppvärmning som inte påverkas av elpriset i samma utsträckning som alternativa uppvärmningssystem.

2. Enkel installation
– Slipp underhåll av egen uppvärmningsanläggning

När en fastighet eller ett område ansluter till fjärrvärmenätet behöver man inte oroa sig för installation och underhåll av en egen uppvärmningsanläggning. Om du vill minska både kostnader och risk för tekniska problem är alltså fjärrvärme en optimal lösning. Dessutom slipper du buller och oljud från en privat uppvärmningsanläggning som även tar plats. Det enda som behövs är en liten värmeväxlare som både är tyst och sköter sig själv.

Skickliga VVS:are och rörmokare hos Tebuers rör

3. Hälsosamt inomhusklimat med jämn temperatur & bra ventilation

Fjärrvärme är det ultimata systemet för att sprida värme jämnt i en byggnad. En jämn temperatur i ditt hushåll minskar risk för drag och obehag, vilket bidrar till ett bättre inomhusklimat och en behaglig inomhustemperatur. Fjärrvärme kan även kombineras med andra ventilationssystem i byggnaden som hjälper till att effektivt sprida ut värmen, och samtidigt ventilera bort fukt och andra föroreningar. Detta genererar alltså en hälsosam inomhusmiljö som minskar risk för allergier och andra hälsoproblem.

4. Driftsäker & pålitlig uppvärmning med fjärrvärme år ut och år in

Fjärrvärme är ett pålitligt uppvärmningssystem som håller år efter år utan krångel. Eftersom värmen distribueras via ett rörsystem innebär det mindre risk för störningar eller utslagningar av värmen. Detta gör fjärrvärme till en ytterst driftsäker uppvärmningslösning som minskar risk för kostsamma driftstopp.

Teubers rör är din expert på VVS, rörmokeri och fjärrvärme i Uppsala

5. Klimatsmart lösning
– Fjärrvärme ger återvunnen energi till byggnader

Eftersom fjärrvärme utvinner energi som annars skulle gått till spillo gör det denna lösning till ett av de mest miljövänliga alternativen för uppvärmning. Värmen produceras vanligtvis genom förbränning av avfall, biobränslen eller trä, vilket minskar koldioxidutsläppen och bidrar till en renare miljö. Ofta används exempelvis överbliven energi från industrier som återvinns som energikälla till hushåll i samhället.

Teubers Rör – Anlita experter för effektiv
installation av fjärrvärme

Om du är nyfiken på fjärrvärme i Uppsala finns Teubers Rör här för dig. Hör av dig till oss så hjälper vi dig ta reda på vad anslutningen skulle kosta och vilka möjligheter som finns tillgängliga för just dig och din byggnad. Vårt företag har lång erfarenhet och gedigen kunskap inom både fjärrvärmecentraler, fjärrvärmeanslutningar och fjärrvärmeväxlare. Självklart ser vi även till att guida dig och se till så din fjärrvärmeanvändning blir så effektiv som möjligt. Vi hjälper till med fjärrvärmelösningar till både bostadsrättsföreningar, villor och flerfamiljshus. Läs mer om våra tjänster inom fjärrvärme här. Du är också varmt välkommen att kontakta oss så ser vi hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt!